СБУ затримала коригувальника ворожого вогню, який наводив ракети на Харків (Фото)

Служба безпеки України затримала чергового інформатора російських спецслужб, який коригував повітряні удари по Харкову.

Про це повідомив речник управління Служби безпеки України у Харківській області, Владислав Абдула.

Зловмисником виявився 58-річний місцевий житель, який з власної ініціативи почав передавати окупантам розвідувальну інформацію. Крім того, ворожий поплічник публікував у соцмережах свої дописи, в яких намагався дискредитувати українських захисників.

Для збору розвідданих фігурант знаходив місця ворожих «прильотів», а потім робив там приховану фото- та відеозйомку. Усі одержані відомості зловмисник пересилав у декілька чатів прокремлівських Телеграм-каналів, які контролюються спецслужбами країни-агресора.

Серед основних цілей ворога були стратегічно важливі підприємства, у тому числі оборонно-промислового комплексу України.

Для більшої ефективності ракетно-дронових атак на місцеві об’єкти окупанти розраховували отримати від свого поплічника геолокації української ППО.

СБУ викрила колаборантку, яка очолювала “центр гуманітарної допомоги” окупантів на Харківщині

У разі одержання таких відомостей загарбники сподівались «обійти» системи протиповітряної оборони ЗСУ або здійснити по них прицільний удар.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії російського інформатора і затримали його під час виконання ворожого завдання.

Під час обшуків у його помешканні вилучено мобільний телефон із доказами незаконної діяльності.

За матеріалами Служби безпеки затриманому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про розміщення ЗСУ).

Наразі він перебуває під вартою без права внесення застави. Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Харківській області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова.

Коментарі