Шахрай розміщував фейкові оголошення про перевезення речей до окупованих територій України

20-річного безробітного мешканця Чугуєва викрили на шахрайстві. Він розміщував фейкові оголошення про перевезення речей до окупованих територій України та вимагав передплату за свої послуги.

За даними поліції, чоловік надавав потерпілим номер банківської картки та попереджав, що без передплати не зможе надати послугу. Після надходження коштів він блокував постраждалих.

Поліція встановила двох постраждалих від шахрайських дій зловмисника. Один з них перерахував на картку шахрая передплату у сумі 1500 гривень, другий – 1000 гривень.

Поліцейські Чугуївського РУП спільно зі співробітниками Управління протидії кіберзлочинам провели санкціонований обшук за місцем мешкання чоловіка та вилучили докази злочинної діяльності: мобільні телефони, сім-карти, банківські картки та комп’ютерну техніку.

Харківські поліцейські викрили шахрая, який виманював гроші у людей за схемою “родич у біді” (Фото)

Слідчі Чугуївського районного управління поліції повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання до 3 років позбавлення волі.

Поліцейські нагадують, що шахраї користуються довірою громадян та у будь-який спосіб намагаються отримати чуже майно або гроші. Будьте пильні, не дайте себе ошукати, сплачуйте гроші лише після отримання послуг або товарів.

Коментарі