Своя вакцина і найбільший ТРЦ: що принесе Харкову 2022 рік

У Харкові анонсували будівництво транспортних і спортивних об’єктів, відкриття найбільшого в місті торгово-розважального центру в районі Олексіївки і запуск муніципальної швидкої допомоги, яка буде привозити на будинок сімейних лікарів. Newsroom зібрав міські плани на 2022 рік.

Метро в бік Одеської

У нинішньому році почнеться будівництво нових станцій метрополітену – “Державінської” і “Одеської”. Ці станції стануть продовженням Олексіївської лінії. Як повідомили в мерії, документи для оголошення тендеру на відбір генерального підрядника знаходяться на розгляді спеціального підрозділу Європейського банку реконструкції та розвитку. Він фінансує будівництво метро спільно з Європейським інвестиційним банком.

У Харківському зоопарку побудують туалет за 31 мільйон гривень

Багаторівнева розв’язка біля метро “Київська”

Багатоярусну розв’язку зведуть в районі станції метро “Київська”, на перетині вулиць Матюшенка і Шевченка. За запевненням проєктувальників, віадук дозволить розвантажити дороги, що зв’язують Салтівку з центральною частиною міста. В рамках реконструкції вулиці Весніна і Матюшенко зроблять трьохсмуговими, прибравши одну трамвайну колію і зробивши маршрут реверсним. Роботи планують завершити до 2024 року.

redpost.png

Розробка і виробництво вакцини

На одному з харківських фармпідприємств обіцяють запустити лінію виробництва вакцин проти коронавірусу, а також грипу та поліомієліту. Опрацьовується як власне виробництво української вакцини, так і технологія розливу вже готового продукту.

У Харкові хочуть розбити сквер на честь Сковороди

Як розповів раніше міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, фармкомпанія спільно з харківськими вченими працює над вирощуванням власного штаму вірусу, який потім буде інактивуватися за новими технологіями. Ці розробки повинні стати основою для виробництва вітчизняної вакцини від COVID-19.

261084451_2495135143951928_8031692184467624217_n_0.jpg

Водночас на підприємстві зможуть розливати вже готовий продукт, вакцину CoronaVac. Препарати хочуть фасувати в шприци, розраховані на введення без додаткових маніпуляцій. Потужності підприємства дозволяють розливати понад 30 мільйонів доз вакцини на рік.

Муніципальна швидка допомога

Щоб поліпшити якість надання невідкладних медичних послуг, у місті вирішили створити муніципальну службу швидкої допомоги. Вона матиме автономний номер телефону 15-03, спеціалізовані машини та бригади, які базуватимуться при поліклініках. За словами мера Ігоря Терехова, поки планують купити 60 машин, які будуть виїжджати на виклики в межах обласного центру.

У разі необхідності харків’яни зможуть викликати “швидку”, щоб доїхати до сімейного лікаря, або він сам зможе приїхати до хворого і забрати його, куди необхідно, в тому числі в поліклініку. Також будуть машини для ургентних пацієнтів, щоб доставити їх в стаціонарні відділення лікарень. У місті вже працюють над створенням колл-центру служби та відповідним програмним забезпеченням.

Наймасштабніший молл

У квітні заплановано відкриття найбільшого торгово-розважального центру Харкова Planeta Mall на окружній в районі Олексіївки. Загальна площа нового ТРЦ складе 110 тисяч квадратних метрів, а паркінг зможе вмістити 1000 автомобілів. У Planeta Mall буде розташовано понад 300 локацій для шопінгу та відпочинку, серед них супермаркет “Сільпо”, дитячий розважальний центр “Smile Park”, кінотеатр “Wizoria”, магазини електротехніки, одягу та Mcdonald’s. також в новому ТРЦ буде величезний фуд-корт з широким переліком кафе і ресторанів.

mgln-20-avg-dc-ep-ai-20200216-13-scaled-e1624969040377.jpg

Дизайн всієї будівлі буде виконаний в стилі космічно-планетарного простору. Рекламу транслюватимуть на медіафасаді зі світлодіодних пікселів – таку ж технологію використовують на найвищому хмарочосі у світі Бурдж-Халіфа в Дубаї (ОАЕ).

Будівництво Planeta Mall вийшло на фінальну стадію: будівельники завершують Фасадні роботи, тестують освітлення і проводять оздоблювальні роботи та внутрішнє оформлення.

Реконструкція Журавлівського гідропарку

У новому році розпочнеться масштабна реконструкція Журавлівського гідропарку, який хочуть перетворити на сучасну зону відпочинку. Як анонсував міський голова Ігор Терехов, в гідропарку з’являться Набережна, бігові та велосипедні доріжки, Човнова станція, пляжна і пікнікова зони з альтанками, фудкорти. Також обладнають зону гамаків, дитячі та спортивні майданчики з різними тренажерами. На воді задумали встановити амфітеатр зі сценою. Всі роботи в гідропарку хочуть провести протягом двох років.

103.jpg

Льодова арена

На весну запланований старт будівництва нової фізкультурно-оздоровчої споруди “Льодова арена”. Його хочуть звести на вулиці Морозова, в парку Машинобудівників. У багатофункціональному комплексі проводитимуть тренування та змагання з хокею, баскетболу, волейболу, шорт-треку, фігурного катання, дзюдо, боксу та інших видів спорту. При цьому займатися в ньому зможуть не тільки спортсмени, а й звичайні харків’яни, які не претендують на медалі. За планом тут також з’являться басейн і тренажерний зал.

61288aefb472cfa248c6c8c1502cb928.jpg

Сама арена розрахована приблизно на 3000 глядачів, розмір головного поля складе 30 на 60 метрів. Крім того, в комплексі хочуть розмістити ще одне тренувальне поле і поле для керлінгу. Комплекс став учасником президентської програми “Україна – чемпіон”. Його будівництво фінансуватимуть за рахунок коштів цієї програми та міського бюджету.

Урбан-центри

У парку Машинобудівників також хочуть побудувати найбільший в Україні урбан-парк. Планується, що в центрі буде 15 локацій, присвячених всім видам вуличних культур, бази для тренувань, теоретичних занять і коворкінгу. Ще один урбан-центр з’явиться в парку Перемоги.

Реконструкція парку Маяковського

У новому році планують відновити занедбаний парк біля станції метро “Тракторний завод”. Тут з’являться нові лавки, упорядковані алеї, літній кінотеатр, футбольний і баскетбольний майданчики, тренажери та скейтодром. Також на базі парку задумали створити міський дитячий технічний центр з картингом.

Один з найбільших харківських ТРЦ після реконструкції позбувся ковзанки

Новий муніципальний транспорт

У новому році парк міського транспорту мають поповнити 160 турецьких автобусів “Karsan” та 22 нових тролейбуси. Перші 150 автобусів вже закупили, очікується друга партія автобусів двох типів – місткістю до 22 і до 60 пасажирів. У мерії розповіли, що в першу чергу муніципальні автобуси направляють на маршрути, які кинули приватні перевізники, і де не вистачає транспорту. Також в планах міської влади – почати збирання автобусів турецької марки в Харкові, на базі якого підприємства – поки вирішується.

Дозволять сидіти на газонах в саду Шевченка

Після інцидентів з охороною та акцій за право сидіти на газонах у відвідувачів парку з’явиться така можливість. Міський голова Ігор Терехов пообіцяв, що навесні комунальники облаштують в саду Шевченка кілька локацій, де можна буде відпочити безпосередньо на газоні. На окремих газонах дозволять ходити, сидіти, лежати, їх розташування будуть періодично міняти, щоб дати траві можливість відпочити від навантаження.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі