Терехов запропонував перейменувати вулицю Пушкінську на честь Сковороди

Мер Харкова Ігор Терехов підтримав ініціативу перейменувати вулицю Пушкінська та запропонував назвати її на честь Григорія Сковороди.

Як повідомив Терехов, він не поспішав із цим рішенням до вчора, коли військові рф тричі завдали ударів по місту, зокрема по Пушкінській.

“Я, як і багато харків’ян, завжди відчував, що Пушкін – це не про сучасну росію, не про ту реальність, яку путінський режим намагається насаджувати, використовуючи велич історичних постатей для своєї вигоди. Але після того, як ворог завдав жахливих ударів по нашому місту, забрав життя невинних і перетворив будинки на руїни, ми бачимо реальну ціну таких рішень. Це біль, який Харків відчув найгостріше за всю історію цієї війни. І тому я вважаю, що ми не можемо залишити все, як є”, — написав Терехов у Telegram-каналі.

Унаслідок ракетного удару по Харкову загинула студентка ХАІ Катерина Хорощак

Терехов запропонував присвоїти вулиці ім’я Григорія Сковороди, великого українського філософа, мислителя та письменника.

“Сковорода був людиною, чия філософія життя та свободи була в корені протилежною імперським амбіціям. Він вчив нас цінувати життя та свободу кожної людини”, — зазначив мер Харкова.

Коментарі