Терехова збираються оштрафувати за російську мову: що сталося

Харківського мера Ігоря Терехова можуть оштрафувати за те, що міський голова, всупереч вимогам законодавства, вів комунікацію з народом недержавною мовою.

Про це сказано у відповіді Уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя щодо поширення інформації мером Харкова у Facebook недержавною мовою.

Терехов заявив про плани побудувати житло та офіси на місці “Барабашово” (Відео)

“На Терехова було відкрито провадження про порушення закону про мову. Міський голова Харкова продовжує вести свої офіційні сторінки в соціальних мережах російською. За систематичні порушення йому доведеться сплатити штраф. Так, ми знаємо що сума штрафу незначна. Тому ми продовжуємо тиснути та вимагати дотримання закону” – заявили активісти волонтерської ініціативи “Мова. Харків”.

Згідно з відповіддю Кременя, Терехову повідомили, що в його діях наявні ознаки складу адміністративних правопорушень за ч.1, ч. 2 ст. 188-52 кодексу України Про адміністративні правопорушення. До мера Харкова можуть бути застосовані наступні санкції – штраф до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (6800 гривень) або попередження, якщо порушення вчинено вперше.

Коментарі