ТОП-7 новобудов: де і за скільки можна купити елітну нерухомість в Харкові

Newsroom з’ясував, як на будівельний ринок вплинула пандемія, які будинки будівельні компанії планують здати в нинішньому році та скільки обійдеться квадратний метр площі в елітних новобудовах.

Харківські забудовники зводять нові висотки цілими мікрорайонами. Темпам забудови не завадили ні карантин, ні інші обмеження, пов’язані з COVID-19. Зараз кілька житлових комплексів добудовують у центральній частині міста та на Салтівці.

ЖК “Віденський Дім”

venskiy_dom.jpg
Фото: stroycity.com.ua

Розташування: вулиця Кричевського, 42 (Північна Салтівка)
Забудовник: “Строй Сіті Девелопмент”
Термін здачі: 2021 рік

Комплекс бізнес-класу вміщує чотириповерхова будівля на 122 квартири (в тому числі – дворівневі з мансардою) і прилеглу території. Серед його переваг – балкони французького типу, панорамні вікна, мала поверховість і дитячий майданчик. Для мешканців будинку та їх гостей є критий паркінг. На території ЖК працює відеоспостереження.

dji_0015.jpg
Будівництво на травень 2019 року. Фото: stroyobzor.ua

“Віденський Дім” розташований у мікрорайоні МЖК “Інтернаціоналіст” неподалік від станції метро “Героїв Праці”. Поблизу є супермаркет, школа та дитячий садок, автовласники також без проблем зможуть дістатися до Фельдман Екопарку. За даними забудовника, зараз у житловому комплексі залишилося сім квартир, при цьому є варіанти з оформленням розстрочення або кредиту. Вартість складає від $460 за квадратний метр.

ЖК “Павловський квартал”

zhk_pavlivskiy_kvartal.jpeg

Розташування: вулиця Клочківська, 117 (центр міста)
Забудовник: Житлобуд-2
Термін здачі: перша черга вже здана, до кінця року компанія планує здати весь комплекс бізнес-класу.

“Павловський квартал” складається з двох будинків змінної поверховості. Перший з них вміщує п’ять секцій заввишки від 17 до 21 поверху, другий – дві секції (12-20 поверхів). У стилобатній частині будівель (частина цоколя. – ред.) розташовані дворівневі паркінги. У будівлях і на прилеглій території є відеоспостереження, за порядком і безпекою в під’їздах стежитимуть консьєржі.

zhk_pavlovskiy_kvartal.jpg
Фото: zhilstroj-2.ua

Серед основних переваг ЖК – розташування. “Павловський квартал” знаходиться прямо навпроти супермаркету “Захват”, у пішій доступності від станції метро “Наукова” або площі Свободи. Всі квартири від забудовника були продані ще на етапі будівництва. Зараз їх можна придбати на вторинному ринку. Вартість коливається від $45 до 230 тисяч (1,2 – 6,5 мільйона в гривневому еквіваленті).

ЖК “Магістр”

44058.jpg
Візуалізація: turkishdevelopment.com.ua

Розташування: вулиця Коломенська, 4 (центр міста)
Забудовник: Turkish Development Ukraine
Термін здачі: липень 2021 року

Турецька будівельна компанія готується до здачі 17-поверхового житлового комплексу з приміщеннями комерційного та побутового призначення. Офіси та магазини будуть розташовані з першого по третій поверхи, а також у цоколі будівлі. Передбачено тут і гостьовий паркінг.

turkish.jpg
Фото: turkishdevelopment.com.ua

Житловий комплекс розташований поруч зі станцією метро “Наукова”. Поблизу є Харківський національний університет радіоелектроніки, стадіон “Динамо”, торгові комплекси, ресторани та парк Горького. Площа житла в “Магістр” становить від 23 квадратних метрів, а ціна – від $1300 за кв. м. Є три типи інтер’єрів: класичний, лофт і будуар. Для продажу залишилися одно-і двокімнатні квартири.

ЖК “ТИТУЛ Будинок на Пушкінській”

titul_dom_1.jpg
Фото: ООО “Альянс-Девелопмент”

Розташування: вулиця Свободи, 36 (центр міста)
Забудовник: “Альянс-Девелопмент”
Термін здачі: літо 2021 року

Житловий комплекс преміумкласу складається з двох секцій заввишки 8 і 11 поверхів. Всього в будівлях 106 квартир, в тому числі – дворівневі та з власними терасами. Для автомобілів передбачено підземний паркінг на 55 місць. На нижніх поверхах комплексу будуть комерційні заклади.

titul_dom_2.jpg
Фото: ООО “Альянс-Девелопмент”

“ТИТУЛ Дім” розташований на перехресті вулиць Пушкінської та Свободи, між станціями метро “Пушкінська” й “Архітектора Бекетова”. Неподалік від нього знаходяться Харківська ОДА та Літературний музей, а також численні магазини. У продажу є квартири від однієї до чотирьох кімнат, забудовник також пропонує варіанти розстрочки. Вартість житла в “ТИТУЛ Будинку” стартує від 1,4 мільйона гривень.

Будинок на Сумській

dom_na_sumskoy.jpg
Візуалізація: gs1.com.ua

Розташування: вулиця Динамівська, 1 (центр міста)
Забудовник: “Житлобуд-1”
Термін здачі: 2021 рік

Забудовник називає “Будинок на Сумській” житловим комплексом класу “делюкс”. Поруч із восьмиповерховим будинком обладнають зелену зону та дитячий ігровий майданчик, а сама територія охоронятиметься. Комплекс вміщує квартири від однієї до трьох кімнат, а також дворівневий паркінг на 154 місця.

7383899d2f2594497263890682022be4.536_523.jpg
Фото:  gs1.com.ua

ЖК розташований на вулиці Динамівській, 1. У пішій доступності від будівлі – парк Горького, Сумський ринок, Центральний палац одруження. Вартість квартир тут стартує від 2,1 мільйона гривень за “однушку” або 41,2-57,7 тисячі у національній валюті за квадратний метр житла.

ЖК “Royal Residence”

royal_0.jpg

Розташування: Партизанський провулок, 8 (Салтівка)
Забудовник: Bee Construction
Термін здачі: IV квартал 2021 року

П’ятиповерховий будинок преміумкласу зараз зводять на Салтівці. Головними особливостями компанія-забудовник називає монолітно-каркасний тип будівництва та систему автономного опалення за допомогою теплової помпи. У комплексі є 49 квартир, а також комерційні приміщення й тренажерний зал. Територія буде цілодобово знаходитися під відеоспостереженням і охороною.

royal_aprel.jpg
Хід будівництва у квітні. Фото: royal.kh.ua

“Royal Residence” розташований недалеко від станції метро “Студентська”. На невеликій відстані від комплексу є три школи та два дитсадки, Харківський національний педагогічний університет імені Сковороди, кафе й торгові ряди. Вартість квадратного метра житла становить від 27,5 тисяч гривень. Однокімнатна квартира обійдеться мінімум у 1,2 мільйона в національній валюті, а за “трійку” доведеться викласти вже 2,9 мільйона гривень.

ЖК “Кристал”

zhk_kristal.jpeg

Розташування: вулиця Молочна, 56 (поруч з автовокзалом і станцією метро “Проспект Гагаріна”)
Забудовник: Житлобуд-2
Термін здачі: зведення комплексу закінчено, йде оформлення документів у ДАБІ

Житловий комплекс площею майже 6000 квадратних метрів почали будувати в кінці 2017 року. Будівництво 15-поверхового будинку з двома секціями зайняло менше ніж 3,5 років. Всього в ньому 140 квартир, є підземний паркінг. На території ЖК працює відеоспостереження.

dsc05368.jpg
Фото: zhilstroj-2.ua

“Кристал” розташований на перехресті вулиці Молочній і проспекту Гагаріна. Недалеко є великі супермаркети, ринок, а також дві станції метро – “Спортивна”/”Метробудівників” і “Проспект Гагаріна”. За даними компанії “Житлобуд-2”, зараз в комплексі залишилися вільними тільки трьох- і чотирикімнатні квартири, проте на основних рієлторських сайтах їх уже немає. Щоб купити житло в цьому ЖК на “вторинці”, доведеться викласти мінімум $41 тисячу.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі