У Харкові день 9 лютого пройде без відключень електрики

У Харкові та Харківській області 9 лютого відключень світла не буде взагалі, а в інші дні можливі звичайні відключення згідно з графіком. Причина того, що 9 лютого світло відключати не будуть — необхідність провести режимний замір реального споживання електроенергії в місті та області.

Як повідомили в “Укренерго”, енергосистема досі відчуває дефіцит потужності через російські теракти. Тому області включатимуться на повну по черзі — шляхом зниження лімітів для регіонів, де заміри не плануються.

Затримано “енергетика” окупантів, який знеструмив частину Донецької області на користь забезпечення електрикою російських загарбників

Завдяки виміру реальних показників споживання, фахівці компанії зможуть побачити, як реально споживається електроенергія в кожній області.

“Таке дослідження, яке називається режимним вимірюванням, дозволяє визначити, скільки саме зараз споживає кожна область за умови нормальної роботи енергосистеми”, — йдеться в повідомленні.

За результатами вимірювань надалі будуть коригуватися розміри лімітів для кожної області, внаслідок чого буде оптимізовано рівномірний розподіл системної потужності по регіонах.

Заміри в Харківській області проведуть 9 лютого — одночасно з Херсонською та Хмельницькою.

Коментарі