У Харкові показали, як виглядає зоопарк за два тижні до відкриття (Фото)

6 серпня в мережі з’явилися знімки оновленого зоопарку та нових вольєрів, які обживають його мешканці.

На кадрах видно, що в нові апартаменти вже заселилися леви, крокодил і копитні. У зоні пернатих будівельники ще ведуть роботи. Відкрити зоопарк після багаторічної реконструкції планують вже 23 серпня в День міста.

photo5217840173616837865.jpg

Нагадаємо, у звіринці, який закрили на реконструкцію ще чотири роки тому, планують перейти від антропоцентричної концепції (при якій на першому місце ставляться інтереси відвідувачів) до біоцентричного підходу (основний акцент – інтереси тварин). На території облаштують 14 експозицій.

Найбільшим вольєром стане “Африканська савана”. Тут будуть жити жирафи, страуси, саванні зебри та блакитні гну. По сусідству буде розташовуватися комплекс “Африканське сафарі”. Він вміщує три споруди: в першому розмістяться хижаки, у другому – пелікани та баклани, а в останньому – бегемоти, нільські крокодили, ієрогліфні пітони та інші тварини.

Харків’яни та гості міста весь рік зможуть побачити скорпіонів, павуків і плазунів. Їх поселять в капітальному критому тераріумі. Ще однією експозицією, яка буде працювати постійно, стане океанаріум.

Коментарі