У Харкові затримали чоловіка, який обіймав посаду “заступника міністра промисловості” на окупованій території

У Харкові суд вирішив залишити під вартою чоловіка, який обіймав посаду “заступника міністра промисловості” у Куп’янську, під час окупації міста російськими військами. Він був обвинувачений у вербуванні працівників до “митниці” та поширенні пропаганди на користь окупантів.

Про це сказано в ухвалі Ленінського районного суду від 15 березня, що була опублікована в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Відповідно до матеріалів справи, обвинувачений був головним державним інспектором митного посту “Куп’янськ”. Під час тимчасової окупації міста, він зайняв посаду “заступника міністра промисловості” у “військово-цивільній адміністрації Куп’янського району Харківської області”.

Чоловік закликав працівників Харківської митниці співпрацювати з окупантами та виконувати обов’язки на митниці, розташованій між окупованою територією Харківської області та так званими “лнр” і “днр”. Після відбору нових працівників вони мали відправитися на “вивчення законодавства РФ” до Краснодару.

Чотирьом бойовикам з “лднр”, яких взяли у полон під Бахмутом та Вугледаром, присудили тюремне покарання

За даними слідства, обвинувачений “надавав вказівки щодо публічного поширення символіки держави-агресора у публічних місцях, добровільно взяв участь у святкуванні дня прапора рф та спільно з іншими розгортав на площі у Куп’янську тканини з зображеннями кольорів державного прапора російської федерації”.

Після того, як Куп’янськ було звільнено від окупації, обвинувачений виїхав до Харкова. Однак правоохоронці встановили його місцеперебування та затримали.

Його підозрюють в добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади та пособництві державі-агресору (ч. 5 ст. 111-1 та ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Коментарі