У лікарні ми живемо, допомагаємо, ділимося теплом та світлом – головлікар стоматполіклініки №7 Олена Логвинова про перший рік повномасштабної війни

Міська стоматологічна поліклініка №7 у Шевченківському районі Харкова під час повномасштабного російського вторгнення не зупиняла свою роботу. І навіть попри те, що в перші дні протистояння росіяни вже окупували передмістя та «поливали» Харків снарядами. Поліклініка продовжувала надавати не лише ургентну, тобто нагальну, а й планову допомогу, розповіла головний лікар поліклініки Олена Логвинова.

«Лікарі нашої поліклініки дуже відважні. У розпал вторгнення, під час обстрілів медики разом зі своїми сім’ями жили в лікарняному укритті та працювали невтомно. Будь-коли надавали прийом. І не лише ургентний. Ми завжди, а особливо під час війни, входимо у становище, йдемо на зустріч пацієнту та даємо більше», – зазначає Логвинова.

Поліклініка не закривалася і під час масштабних відключень світла – завдяки ЮНІСЕФ, за підтримки Харківської ОВА медзаклад отримав потужний генератор. А завдяки новій накопичувальній системі водопостачання у поліклініці завжди є вода.

«І навіть коли район міста був без світла, наші двері завжди були відчинені: зарядити телефони, зігрітися, розігріти їжу та навіть помитися. Ми стали своєрідним пунктом незламності», – розповідає головлікар.

Вона додає, що двоє співробітників поліклініки пішли добровольцями на фронт – доктор і технічний співробітник.

Нагадаємо, що Олена Логвинова стала головним лікарем стоматполіклініки №7 у 2020 році. У цьому медзакладі вона працює вже майже 20 років та пройшла шлях від лікаря-інтерна до керівника. Закінчила Харківський державний медичний університет у 2002 році та «менеджмент» в університеті імені Каразіна в 2021 році.

У поліклініці працюють дитячі та дорослі фахівці-стоматологи: терапевти, хірурги, ортодонти, ортопеди та анестезіологи. Є своя зуботехнічна лабораторія та рентген-кабінет із 3D-томографом. Протягом останніх трьох років у поліклініці провели оновлення: зробили ремонти кабінетів, закупили нове обладнання та інструменти.

Раніше Логвинова розповідала про те, що радить своїм рідним для догляду за ротовою порожниною, чи варто відбілювати зуби і встановлювати вініри, а також чи працюють народні засоби в лікуванні зубів і ясен.

Коментарі