Уночі росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні в Харкові

Близько 00:30 окупанти вдарили двома ракетами по Салтівському району міста. Боєприпаси влучили на територію обласної клінічної психіатричної лікарні. На місце події прибули рятувальники, поліцейські, працівники екстреної медичної допомоги.

Як повідомили у Нацполіції, внаслідок обстрілу пошкоджені будівля медзакладу, яка не експлуатувалась, харчоблок і корпус, в якому на момент прильоту перебувало 60 пацієнтів та п’ять працівників лікарні. Уламкові поранення отримала 53-річна пацієнтка лікарні. Пацієнтів з потрощених приміщень перевели в інші корпуси.

За попередніми висновками фахівців вибухотехнічної служби, росіяни обстріляли медзаклад ракетами типу С-300.

Як повідомив мер Харкова Ігор Терехов, усього в корпусах медкомплекса на момент ракетного обстрілу знаходилося більше тисячі осіб – 900 пацієнтів і 250 працівників.

“На щастя, ракети влучили у землю, а не у корпуси медзакладу – в іншому випадку важко уявити кількість загиблих та постраждалих. Є одна поранена людина, ступінь – легкий. Щодо руйнувань – від вибухової хвилі постраждало кілька будівель: вибиті шибки, пошкоджені дахи, лінії електропередач, водогін та інші інженерні комунікації. На місці працюють усі відповідні служби”, – розповів Ігор Терехов.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі