Від ракетного удару по селу Гроза загинула родина військового, якого поминали на заході

У будівлі кафе-магазину в селі Гроза Куп’янського району, по якій ударили ракетою росіяни, місцеві жителі поминали загиблого військового.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Харківської облпрокуратури Дмитро Чубенко.

“Там були присутні його родичі, близькі особи. Усі ці люди були цивільними. Це можна побачити з фото і відео, які опубліковані. Це здебільшого жінки. Люди літнього віку. Навіть була одна дитина. Тобто не йдеться про влучання у військовий об’єкт. Це звичайні місцеві мешканці, які ховали та поминали свого родича”, – розповів Дмитро Чубенко.

За його даними, по селу вдарили попередньо ракетою “Іскандер”.

Харківські гвардійці знищили біля Бахмута близько 15 російських окупантів

“Розбір завалів ще триває. Працюють прокурори, слідчі. Зараз найважливішим речовим доказом на місці влучання є саме залишки цієї ракети. Їх буде долучено як речовий доказ для фіксації воєнних злочинів та подальшого засудження на трибуналі військово-політичного керівництва і командирів військових частин російської армії, які віддавали ці злочинні накази”, – сказав речник облпрокуратури.

Нагадаємо, 5 жовтня близько 13:15 росіяни завдали ракетного удару по кафе та магазину у селі Гроза Куп’янського району. Обстріл стався тоді, коли в кафе проходив поминальний обід — близько 60 осіб, зокрема діти, поминали похованого мешканця села. За останньою інформацією Клименка, кількість загиблих становить 51 людину – один із поранених помер у лікарні. Серед загиблих – дитина 6 років. За даними начальника ХОВА Олега Синєгубова, серед поранених шість жінок, більшість яких старше 50 років, та 55-річний чоловік. Три дні, з 6 по 8 жовтня, на Харківщині будуть оголошені днями жалоби.

Коментарі