Відвідувати кладовища Харкова не рекомендують через мінну небезпеку (Відео)

У Харкові не рекомендують відвідувати кладовища через високий рівень мінної небезпеки.

Про це доповів головний інженер КП “Ритуал” Михайло Маслій.

Як зазначають представники профільного підприємства, 17-те міське кладовище повністю зачинене.

“Найбільшу небезпеку на даний час складає 17-те кладовище. На якому прохід заборонено у зв’язку з тим, що 17 кладовищі були активні бойові дії. Тому можлива наявність вибухових предметів. Ми максимально інформуємо мешканців, що відвідування заборонене, але є випадки в наявності, що люди намагаються пройти на територію. Територія кладовища складає більше 70 гектарів, тому ми не в змозі охороняти територію для не допуску для відвідування кладовищ. Там більше 150 поховань було проізведено. Тому дуже велике прохання до проведення робіт зі знищення вибухових предметів, обстеження території – заборонений вхід на територію кладовища”, — сказав Михайло Маслій.

У зв’язку з наближенням великодніх свят поліція буде пильно стежити за ситуацією на всіх кладовищах міста та області. Рятувальники звертають увагу на те, що місця поховань не були розміновані, тому відвідувати їх не рекомендується, оскільки на території можуть бути міни та інші вибухові предмети.

На Харківщині кінологи з загону “Антарєс” постраждали внаслідок вибуху розтяжки

Експерти стверджують, що ситуація з мінною небезпекою в регіоні дуже складна, оскільки ворог залишив та продовжує залишати багато небезпечних для життя та здоров’я людини вибухових предметів, таких як розтяжки, протитанкові та протипіхотні міни. Це призводить до того, що небезпека може загрожувати на будь-якій території.

Особливу загрозу становлять міни “пелюстки”, якими ворог мінує території дистанційно. Вони важко помітні візуально, особливо весною, коли росте трава.

“Небезпека в тому, що по одній її не буває. Створює цілі мінні поля. Це означає, що, якщо ви десь побачили одну, то поруч їх мінімум 35, а максимум 10-12 тисяч. Це протипіхотна фугасна міна. Вибухає вона відразу, як і будь-який з цих боєприпасів як тільки людина призвела до детонації”, — зазначила Юлія Горленко, фахівець відділу навчання ризикам та взаємодії з громадськістю з питань протимінної діяльності МЦГРШР ДСНС України.

Коментарі