Власник фермерського господарства на Харківщині примушував людей тяжко працювати без оплати

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно 57-річного чоловіка, який примушував людей тяжко працювати без оплати.

За даними слідства, власник одного з фермерських господарств, розташованих на території Сахновщинського району, підшукував на території Харківської та Дніпропетровської областей осіб з числа соціально незахищених верств населення, які перебували в скрутному матеріальному становищі.

Обвинувачений пропонував їм роботу на своєму підприємстві, обіцяючи високу зарплатню, триразове харчування та гідні умови праці.

У Харкові затримали чоловіка, який намагався вбити знайомого

Після отримання згоди потерпілих чоловік відвозив їх на територію господарства, відбирав у них документи та мобільні телефони. Про виконання обіцянок щодо гідних умов праці та нормованого робочого дня не йшлось: люди були вимушені жити в антисанітарних умовах, тяжко працювати, не отримуючи зарплатню. Власник господарства примушував їх виконувати сільськогосподарські роботи просто за харчові продукти, яких не вистачало для мінімальних потреб людини.

Наразі встановлено 15 потерпілих осіб.

Справу розглядатимуть у Сахновщинському районному суді Харківської області.

Коментарі