Впроваджувала російські стандарти освіти: на Харківщині судитимуть 34-річну колаборантку

Служба безпеки України викрила колаборантку, яка під час тимчасової окупації Харківської області впроваджувала російські стандарти освіти.

34-річна мешканка Ізюмського району добровільно співпрацювала з окупаційною владою. У липні 2022 року вона обійняла посаду виконуючої обов’язки директора місцевого ліцею. На цій посаді вона проводила збори з вчителями району та переводила навчальний заклад на російські стандарти освіти.

Під час зібрань з педагогічним колективом школи жінка заявляла, що з вересня навчальний процес буде організовано відповідно до стандартів росії — російською мовою та за російськими підручниками.

На Харківщині суд звільнив з-під варти колишнього поліцейського, якого обвинувачували у керівництві окупаційною “міліцією”

Встановлено, що жінка пройшла курси перепідготовки кадрів освіти у рф за російськими стандартами у містах Курськ та Бєлгород.

Обіймаючи керівну посаду, жінка допомагала країні-агресору впроваджувати російські стандарти освіти на Харківщині.

Наразі за матеріалами СБУ жінці повідомлено про підозру за колабораційну діяльність у формі впровадження стандартів освіти держави-агресора у закладах освіти.

Коментарі