28 населених пунктів Харківської області перебувають під окупацією РФ – поліція (Фото)

Під тимчасовою окупацією на цей момент знаходяться 28 населених пунктів Харківської області. Там зараз проживає близько 200-300 осіб.

Про це повідомив Володимир Тимошко, начальник Головного управління Нацполіції в області під час робочої зустрічі з представниками ООН з прав людини.

“Після обстрілів у деяких селах немає жодного вцілілого житлового будинку. У Харкові військові Росії з початку війни майже повністю зруйнували масовим бомбардуванням найбільший спальний район — Північну Салтівку, де проживало 400 тис.громадян. Це геноцид українського народу з боку Росії”, – заявив він.

Черговий колишній поліцейський з Балаклії узятий під варту за фактом колабораційної діяльності

Заступник начальника обласної поліції Сергій Болвинов резюмував, що з найпершого дня щоденних обстрілів, з 24 лютого, в Харківській області загинуло понад 1600 осіб, з них 74 – діти.

“За три місяці деокупації ексгумовано понад 900 осіб. Встановлено 25 місць, де російськими військовими під час окупації відбувалися тортури. Це такі населені пункти, як Ізюм, Куп’янськ, Козача Лопань, Вовчанськ”, – повідомив Болвінов.

Коментарі