34-річний харків’янин намагався втекти з Одеського СІЗО: його поранили та затримали

Охорона слідчого ізолятора застосувала зброю проти ув’язненого.

Про це 27 грудня повідомили у відділі комунікації Національної поліції в Одеській області.

З’ясувалося, що 34-річний уродженець Харківської області, який перебуває під вартою за підозрою у скоєнні наркозлочину (ст. 307 Кримінального кодексу України), намагався втекти зі слідчого ізолятора.

НП сталася в неділю близько 07:00 ранку. Виявивши втікача, який прямував до стіни СІЗО, працівник внутрішньої служби зробив попереджувальний постріл у повітря. Коли втікач не зупинився, постовий вистрілив у бік затриманого та поранив його в ногу. Правопорушнику викликали “швидку”, медики доставили його в лікарню.

За фактом замаху на втечу правоохоронці розпочали досудове розслідування за ст. 393 Кримінального кодексу України. Правопорушнику загрожує від трьох до п’яти років позбавлення волі. Крім того, розпочато розслідування дій постового. Попередньо в Державному бюро розслідувань відкрили провадження за ст. 365 (“перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу”) Кримінального кодексу України.

Курйозний виклик: харків’янка викликала поліцію після втечі кавалера (Відео)

Раніше в Харкові іноземець втік із зали суду. 47-річного громадянина Туреччини Димерала Непіттіма підозрюють у шахрайстві. Як розповіли в поліції, суд на площі Героїв Небесної Сотні обирав запобіжний захід іноземцю. Коли служителі Феміди прийняли рішення відправити чоловіка під арешт, фігурант вибіг на вулицю, сів в автомобіль та зник.

Коментарі