40-річний чоловік підозрюється у вбивстві неповнолітнього та незаконному зберіганні зброї

Дергачівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 40-річного чоловіка, який підозрюється у вбивстві неповнолітнього та незаконному зберіганні зброї.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 5 листопада 2023 року в селі Безруки Харківського району між обвинуваченим та підлітками виник конфлікт. Чоловік, не втримавшись, дістав із кишені ніж та вдарив ним 14-річного хлопця по голові. Дитина впала на землю та втратила свідомість. Підлітка госпіталізували до лікарні, але він помер.

Після цього обвинувачений незаконно придбав мисливську рушницю, з якої виготовив обріз. Крім того, він нелегально зберігав на території свого домоволодіння понад 1100 набоїв, 5 кумулятивних протитанкових гранат та 2 пускові труби «ПЗРК 9К38 Ігла».

У Харкові поліція затримала двох чоловіків за хуліганство та незаконне поводження зі зброєю (Фото)

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Йому інкриміновано: вбивство, незаконне виготовлення вогнепальної зброї, а також носіння, зберігання вогнепальної зброї, без передбаченого законом дозволу, придбання та зберігання, бойових припасів та вибухової речовини без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 115 КК України, ч. 1 ст. 263-1 КК України, ч. 1 ст. 263 КК України).

Обвинувальний акт розглядатиме Дергачівський районний суд Харківської області.

Коментарі