90% пацієнтів у Харківській області хворіють штаммом “Дельта”

Про це 14 вересня під час брифінгу розповів директор обласного департаменту охорони здоров’я Максим Хаустов.

За інформацією чиновника, у вівторок у лікарнях першої хвилі були зайняті 875 ліжок. Всього в місті й області для пацієнтів хворих коронавірусом підготували 2950 ліжок.

“На сьогодні в реанімаційних відділеннях перебувають 83 хворих (загальна кількість ліжок в реанімаціях – 212. – Ред.). На апаратах штучної вентиляції легенів перебуває 63 пацієнта”, – повідомив Хаустов.

Також голова обласного управління охорони здоров’я зазначив, що лабораторні зразки пацієнтів вибірково тестують на штам “Дельта”. Дослідження показує, що індійський штам підтверджують у 90% пацієнтів.

“Ми не тестуємо всіх на штам “Дельта”. Це робиться вибірково і, виходячи з результатів, вираховується відсоток хворих саме цим штамом. Можемо констатувати, що у 90% випадків захворювання фіксують саме штам “Дельта”, – говорить чиновник.

Зеленський назвав мінімальну зарплату, яку отримуватимуть медики

Нагадаємо, що центри вакцинації Харкова й області нанесли на карту. В системі відображається графік роботи пунктів і наявність певної вакцини. Тут же можна заздалегідь записатися в чергу через додаток Helsi.me і дізнатися, яка вакцина доступна саме сьогодні. Карта вакцинації доступна за посиланням.

Коментарі