Адмінцентри, амбулаторії та школи: керівник ХОГА розповів, що будують на Харківщині завдяки децентралізації

Результатом децентралізації має стати реальне покращення умов життя українців, навіть у найвіддаленіших населених пунктах. На цьому керівник Харківської ОДА Олександр Скакун наголосив у своєму виступі на першому Харківському регіональному форумі старост. У заході брали участь керівники територіальних громад та старостинських округів.

“Позиція Президента України Володимира Зеленського щодо децентралізації та розвитку громад абсолютно чітка та зрозуміла. Результатом цих процесів має стати реальне покращення умов життя наших громадян. Українці у найвіддаленіших селах повинні мати рівні можливості з тими, хто проживає в обласних центрах та столиці”, – відзначив керівник Харківської ОДА.

Він наголосив, що це стосується й можливості отримувати комплекс адміністративних послуг на місцях, для чого на Харківщині розбудовують мережу ЦНАПів. Але розвиток громад – це не тільки про послуги на місцях.

“Це й питання сучасної медичної допомоги – і це, зокрема про будівництво сучасних амбулаторій, яке розпочали на Харківщині кілька років тому, але потім покинули недобудови. Зараз майже всі вони вже добудовані в межах програми Президента України “Велике будівництво “. Так само “Велике будівництво ” – це про сучасні, комфортні та теплі школи й дитсадки. Про спортивні споруди в невеликих населених пунктах. Про якісні дороги – не тільки траси між обласними центрами, але й місцеві дороги, до яких багато років не доходили руки в української влади”, – підкреслив Олександр Скакун.

Зазначимо, що в межах “Великого будівництва” лише цього року на Харківщині відновили 250 кілометрів доріг, з них 100 кілометрів – дороги місцевого значення. До кінця року планують здати в експлуатацію сім об’єктів “Великого будівництва”, серед яких – дитсадки, школи, фізкультурно-оздоровчі комплекси, лікарні та заклади культури в районах.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі