Без ув’язнення: суд виніс вирок колаборантці з Куп’янська – героїні пропагандистких відео

Новомосковський райсуд Дніпропетровської області виніс вирок координаторці штабу “Єдиної Росіі” з Куп’янська, 20-річній Ганні Євсюковій, яка під час окупації міста стала однією з героїнь пропагандистьких відео РФ та активно підтримувала “руськй мир”. Про це повідомив “Харківський антикорупційний центр”.

В ухвалі суду сказано, що умисні дії обвинуваченої кваліфіковані за ч. 1 ст.1111 КК України, тобто вчинення публічного заперечення громадянином України здійснення збройної агресії проти України, встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України (колабораційна діяльність). Підсудна беззаперечно визнала свою винуватість у вчиненні кримінального проступку. Суд визнав щире каяття обставиною, що пом`якшує її покарання, а обтяжуючих обставин не встановив. В результаті колаборантці призначили покарання у вигляді позбавлення права обіймати посади в органах державного управління та органах місцевого самоврядування строком на 13 років.

Окрім того, що Євсюкова працювала координаторкою у штабі “Єдиної Росії”, вона також підшукувала місцевих для роботи у штабі окупантів для роздачі гумдопомоги, щоб люди бачили, як росіяни «турбуються» про Харківщину. Колаборантка брала участь в різноманітних російських пропагандистських відео, де вона розповідала як їй подобається працювати на окупантів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі