Безпорадні смертники на мінних полях: в ISW прокоментували застосування “чмобиків” Росією

Росія має намір посилювати розгромлені в боях підрозділи мобілізованими, але навряд чи ці люди насправді мають достатньо сили, щоб створити потенціал для широкомасштабного і швидкого наступу на позиції ЗСУ.

Про це сказано у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Такий висновок аналітики зробили, коментуючи вже третій розгром 155-ї бригади морської піхоти ЗС РФ під Вугледаром — ця бригада раніше вважалася елітною, як і будь-які інші частини морської піхоти в російській армії.

Спочатку бригада налічувала до 5 тисяч військовослужбовців. Перший раз її розгромили в Ірпені та Бучі Київської області навесні 2022 року. Другий раз бригада була розбита в ході боїв в районі Павлівки в Донецькій області. Нарешті, третій розгром бригади стався в ході її спроб наступати на Вугледар в кінці січня — початку лютого 2023 року.

Звалище металобрухту і трупів: опубліковані фото і відео повного розгрому 155-ї бригади російських терористів біля Вугледара

За даними аналітиків, які спираються на свідчення військових з цієї бригади, зараз 155-я ОБрМП ЗС РФ на 80-90% укомплектована мобілізованими. Росія покладається саме на такий метод поповнення постраждалих частин, але насправді це малоефективне військове рішення.

Боєздатність цих новобранців вкрай низька — наприклад, вони не можуть виявити мінні поля, а потрапивши на міни, перетворюються в натовп смертників, оскільки не знають, що потрібно робити в такій ситуації.

“За методом маршала Жукова” : під Вугледаром російські окупанти розміновують поля власними тілами (Відео)

“Ці мобілізовані, ймовірно, недостатньо підготовлені. Їх підрозділам не вистачає згуртованості та досвіду, необхідних для наступальних дій”, — наголошується у звіті.

Коментарі