Брав хабарі за виїзд на тимчасово окуповану територію: правоохоронцю повідомили про підозру (фото)

Про це 29 вересня повідомили у Державному бюро розслідувань.

За даними слідства, правоохоронець за допомогою трьох посередників брав гроші з перевізників та громадян за перетин лінії розмежування з тимчасово окупованою територією Запорізької області.

Вартість проїзду на вантажному автомобілі становила близько $1,5 тисяч і $500 — на легковому. За ці гроші правоохоронець “вирішував питання” швидкого включення до списку на виїзд та формального огляду транспортних засобів.

Співробітники ДБР зафіксували кілька епізодів отримання хабарів на суму 157 тисяч гривень. Під час обшуків у фігуранта виявили та вилучили близько $23 тисяч та 370 тисяч гривень, а також комп’ютери й чернові записи.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Правоохоронцю повідомили про підозру за статтею 368 (“хабар”) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до десяти років.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі