Брав участь у тортурах і вбивстві українського військового: журналісти встановили ім’я садиста

Колектив розслідувачів Bellingcat та видання The Insider заявили, що знайшли учасника знущань над полоненим українським бійцем. Ним виявився тувинець Очур-Суге Монгуш 1993 року народження. Про це повідомили на сайті The Insider.

Катування рашистами полоненого бійця: в Україні розпочали розслідування

Нагадаємо, 28 липня у російських Telegram-каналах з’явилися відео зі звірствами окупантом. На одному з них бійцю в українській формі відрізають геніталії, а на другому – стратять його.

Кат був у помітному “ковбойському” капелюсі та з браслетами, завдяки чому його вдалося знайти на інших пропагандистських відео. Так розслідувачі змогли з’ясувати, що нелюд служить у батальйоні “Ахмат”.

СБУ ідентифікувала всіх зрадників, які вступили до окупаційного «мвд рф» на Херсонщині

Потім його вдалося ідентифікувати за допомогою сайту для пошуку search4faces. Розслідувачі стверджують, що садистом є мешканець Туви Очур-Суге Монгуш, який раніше працював у російському МНС.

Сам фігурант стверджує, що відео сфабриковано, а він лише “супроводжував російських журналістів”. Однак тувинець підтвердив справжність відео із сєверодонецького заводу “Азот”, яким його вдалося впізнати.

Теги:

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі