“Бруднять душу вбитого”: дочка загиблого в ДТП на Гагаріна відповіла захисту Миколи Харківського

Дочка харків’янина Ігоря Носова, загиблого в результаті ДТП на проспекті Гагаріна, відреагувала на заяву захисту про алкогольне сп’яніння свого батька. Дівчина стверджує, що він захоплювався музикою, літературою та спортом, а не зловживав спиртними напоями. Про це Анастасія Носова написала на своїй сторінці в Instagram.

Смертельна ДТП на Гагаріна: прокуратура підтвердила, що другий водій був п’яний

Раніше адвокат Миколи Харківського заявила, що в крові другого водія було 3,65 проміле алкоголю. Цю інформацію підтвердили в прокуратурі, а також представники потерпілих. Анастасія Носова, своєю чергою, нагадала, що причиною загибелі її батька стало не сп’яніння, а сукупна травма тіла, отримана в результаті зіткнення машин.

“Нагадаю, ПДР батьком порушені не були! Далі розповім про обстановку у тата вдома в той вечір — на кухонному столі стояв недопитий чай, в холодильнику знаходилися судочки з їжею на роботу, в кімнатах панував військовий порядок. Виїжджав він з дому. У мене немає приводу сумніватися в татові, хіба що сама смерть йому наливала. Наявність алкоголю в крові тата не змінює ступінь провини Миколи, як не крути. Ну нехай покрутять, бруднячи душу вбитого, чого вже там”, — заявила харків’янка.

ho8nz092863e5kisogpr6ccikimxspgg.jpg

Місце трагедії. Фото: соцмережі

У схожому ключі висловився й адвокат Ігор Черняк, який представляє інтереси близьких загиблого. За його словами, немає жодних ознак, що чоловік вживав спиртні напої перед аварією.

“Стан можливого алкогольного сп’яніння не згадується в матеріалах ніде. У тому числі медиками, які констатували смерть на місці ДТП. Ні характерного запаху алкоголю, нічого. У місці проживання загиблого, звідки він виїхав в той нещасливий вечір — теж абсолютно нічого. Жодного сліду вживання, ні пляшок, ні чарок, взагалі абсолютно стерильно”, — написав юрист на своїй сторінці в Facebook.

Смертельна ДТП у Харкові: стали відомі висновки психіатричної експертизи підлітка

Крім того, за словами Черняка, з моменту перетину автомобілем Infinity стоп-лінії перехрестя до зіткнення з автомобілем Chevrolet пройшло 0,7 секунди. У цих умовах жоден водій не встиг би відреагувати на маневр підлітка. Тому тіло загиблого не планують ексгумувати та доводити, що він був тверезий.

hop_dtp_1_0_0.jpg

Нагадаємо, 31 грудня до Київського районного суду Харкова передали обвинувальний акт стосовно 16-річного Миколи Харківського. Підлітка підозрюють у скоєнні ДТП, в результаті якого одна людина загинула і кілька — отримали травми. Йому також інкримінують завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину — після того, що сталося підліток намагався заявити про викрадення Infiniti. Харків’янину загрожує до восьми років позбавлення волі.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі