Бив і обкрадав мирних мешканців: у Харкові заочно судитимуть бойовика “лнр”

За даними слідства, 27-річний уродженець селища Комсомольський Луганської області не пізніше 2021 року вступив до 4-го батальйону 202-го стрілецького полку незаконного збройного формування терористичної організації “лнр”. Під час повномасштабного вторгнення рф в Україну бойовик перебазувався в Куп’янський район і брав участь у воєнних діях на боці держави-агресорки.

12 років ув’язнення присуджено трьом бойовикам “л/днр”, які воювали проти ЗСУ під Бахмутом

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, встановлено, що найманець вчиняв крадіжки і знущався над цивільним населенням. Зокрема, на початку травня 2022 року, під час окупації села Іванівка, бойовик разом з іншими військовослужбовцями РФ проник на територію одного з домоволодінь і викрав звідти рушницю.

Також, перебуваючи в селі Петрівка, “елнерівець” зайшов на територію приватного будинку і, побачивши родину мирних мешканців, став погрожувати вогнепальною зброєю і вимагати віддати мобільний телефон, що належав господарю домоволодіння. Заволодівши телефоном, бойовик, діючи спільно з іншими російськими окупантами, відвіз чоловіка до лісосмуги, вдарив декілька разів прикладом автомата по голові та, погрожуючи, продовжував бити потерпілого. 

Бойовика судитимуть заочно в Орджонікідзевському райсуді Харкова. Йому інкримінують участь в терористичній організації, у діяльності не передбаченого законом збройного формування, а також порушення законів та звичаїв війни, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі