Чекає на “освобождєние” Харкова та роздає інтерв’ю російським пропагандистам: віце-чемпіонці світу з пауерліфтингу оголосили підозру

СБУ заочно повідомила про підозру 20-річній колишній мешканці села Байрак Ізюмського району (знаходиться поблизу Балаклії) Діані Гвагвалія за публічне виправдання збройної агресії РФ проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Про це стало відомо з сайту Офісу Генпрокурора України.

Як повідомили у Харківському антикорупційному центрі, після вдалого контрнаступу ЗСУ на Харківщині у вересні минулого року Гвагвалія виїхала до росії. 1 березня 2023 року спортсменка на проросійському телеграм-каналі “Малькевич Live” заявила: “Можно, но, как бы, я на третьем курсе, я жду освобождения Харькова очень сильно. Домой, как бы, хочется. Я верю в эту победу”. Так Гвагвалія відповіла на запрошення переїхати на постійній основі до РФ. На ефірі Діану представили як спортсменку та головного спеціаліста так званого “Савинского ТО ВГА Изюмского района Харьковской области”. Запис прямого ефіру також транслювався на телеканалі “Санкт-Петербург” та деяких каналах, що ведуть мовлення на тимчасово окупованих територіях України.

Гвагвалія дійсно є спортсменкою. У 2021 році вона стала срібною призеркою чемпіонату світу з пауерліфтингу серед дівчат у Швеції та виконала норматив “Майстер спорту України”. Тоді Гвагвалію з цим привітав мер Балаклії Іван Столбовий, якому теж оголосили заочно підозру за співпрацю з росіянами.

Також у травні 2021 року Гвагвалія стала чемпіонкою та рекордсменкою чемпіонату України з класичного пауерліфтингу. Зараз російські пропагандисти титрують її як “майстра спорту російської федерації”.

На момент ефіру на пропагандистському телеграм-каналі Гвагвалія була студенткою третього курсу кафедри атлетизму та силових видів спорту Харківської державної академії фізичної культури. Гвагвалія це сама і підтвердила, зазначивши, що навчається дистанційно і підключається до занять, але коли чує погане про росію, відразу відключається.

Станом на зараз невідомо, чи є Гвагвалія студенткою українського вишу.

Після визволення Балаклії та навколишніх сіл у вересні минулого року до Байраку повернувся батько Гвагвалії, Джейран, який не був у своєму будинку 5 місяців. За словами чоловіка, він боявся за своє життя, бо є абхазом за національністю. Після повернення Джейран не побачив вдома трьох дітей та дружину. Сусіди сказали, що їх вивезли росіяни, коли втікали. Джейран на той момент не знав, куди саме виїхала його сім’я. Але місце перебування Діани Гвагвалія тепер відоме.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі