Четверо постраждалих від обстрілу зупинки на «Барабашово» – досі у вкрай важкому стані (Відео)

За останні тижні найбільша кількість пацієнтів була доставлена в лікарню 21 липня – після обстрілу зупинки біля станції метро Академіка Барабашова. Проте майже кожного дня сюди потрапляють й поранені із області.

П’ятьох дітей, які постраждали під час обстрілу Нових Будинків, відправили лікуватися за кордон

За словами виконувача обов’язків медичного директора закладу Ігоря, всі пацієнти, яких доставили 21 липня, отримали мінно-вибухові травми: як пошкодження опорно-рухового апарату, так і органів грудної клітини та черевної порожнини, черепно-мозкова травма.

«Переважна більшість пацієнтів були госпіталізовані до хірургічного відділення і саме ця категорія хворих отримала найтяжчі пошкодження. Це поранення печінки, кишківника, нирок. Загальний стан таких хворих тяжкий», – говорить Ігор.

Четверо пацієнтів досі перебувають у вкрай важкому стані. Сьогодні двоє з них проводять повторні оперативні втручання – видаляють уламки.

«Іноді достатньо маленького уламка, який може позбавити людину життя», – пояснює хірург Кирило.

Серед поранених 21 липня – водій тролейбуса Олександр. У чоловіка  наскрізне поранення ноги.

«Приїхав на кінцеву зупинку, висадив людей, почав розвертатись і в цей момент прилетіла ракета. Одна потрапила прямим попаданням у тролейбус, друга – попереду тролейбуса. Якби я не встиг висадити людей, а вони спуститися в метро, жертв та постраждалих було б набагато більше», – розповів водій Олександр.

О 6 ранку 25 липня поранення в руку отримала Наталя із селища Слатине. Жінка збиралася поратися по господарству, коли в будинок прилетів снаряд. Господарку довелося витягувати із зруйнованої будівлі.

«Слатине дуже обстрілюють… У погріб тільки люди бігали, навіть не можна було вийти вранці – сильно стріляли», – говорить Наталя.

Уламок прошив живіт: 15-річну харків’янку відправлять на лікування за кордон

20 липня у селі Довжик місцеву мешканку, яка вийшла на город, поранило уламком. У лікарні 72-річній жінці ампутували ногу. Сусід Людмили загинув на місці.

«Просто будинки житлові обстрілюють, просто вулиці, житло руйнують, інфраструктуру – все руйнують. Постійно таке. Золочів взагалі розбитий», – розповів син постраждалої Андрій.

Нагадаємо, що внаслідок обстрілу зупинки громадського транспорту у Харкові зранку 21 липня троє людей загинули, 23 – отримали поранення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі