Cтудентку з Харкова звинуватили в образі української мови

Дівчина записала сторіс у соцмережі та розкритикувала державну мову, оскільки у ЗВО їй довелося писати курсову українською. Запис з’явився 16 червня.

Активісти організації “Мова на часі” вимагають притягнути до відповідальності студентку, яка образила українську мову. Дівчина назвала її “є ** чою”, а також заявила, що її примушують до вивчення. Відеозапис було опубліковано на сторінці активістів у Facebook.

Харків’янка, яка стала “Міс Україна-2019”, потрапила в мовний скандал

“Пишу курсову роботу е **чою українською мовою. Ось розумію, що українська влада – мене ущемляє, ущемляє мої права. Що значить – я не можу писати свою роботу, в якій мої наукові висновки,  в якій описано, як я проводила цю роботу, чому я не можу писати її російською мовою”, – заявила Маргарита.

Вона також нецензурно обурюється, що “змушена” переводити матеріали ще раз, оскільки раніше перевела їх з англійської мови.

“Подобається українська мова? Переводьте, будь ласка. Чому ви гвалтуєте мене, мою психіку та мої нерви”, – говорить студентка.

За даними з її сторінки в Instagram, дівчина вчиться в Харківському національному педагогічному університеті імені Сковороди, а також працює на швидкій допомозі. При цьому дані вказані українською мовою. Крім того, немає сторіз, в якій містилися українофобські висловлювання.

У пресслужбі ЗВО Newsroom пообіцяли, що пізніше з нами зв’яжеться проректор і прокоментує ситуацію. Ми також попросили Маргариту викласти свою версію того, що сталося, але поки дівчина не відповіла.

81823-clip-64kb.jpg

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі