Директорка департаменту ХОДА отримала в подарунок три мільйони гривень і купила квартиру по 2000 за “квадрат”

Директорка обласного Департаменту культури і туризму Людмила Терещенко відзвітувала про зміни в матеріальному стані. Про це стало відомо 18 серпня із матеріалів, опублікованих на сайті Національного агентства з протидії корупції.

Так, 16 серпня Терещенко стала володаркою квартири в Харкові. Вартість нерухомості площею 45,9 м кв оцінили в 110 тисяч гривень (2396 гривень за “квадрат”).

При цьому цього літа чиновниця вже кілька разів оновлювала декларацію. Так, в червні їй подарували 3 мільйони гривень, в липні сума грошового подарунка склала 125 тисяч гривень.

Згідно щорічної декларації, Людмила Терещенко в 2020 році заробила в ХОДА 192 тисячі гривень, її чоловік приніс в сімейний бюджет 219 тисяч гривень.

Ексголова ХОДА Кучер не зміг пояснити НАПКА, звідки у нього біткоїни на 13 мільйонів

Нагадаємо, Людмила Терещенко “прославилася” на посаді голови обласного Центру молоді. У 2017 році громадські працівники направили губернатору Юлії Світличній, голові облради Сергєві Чернову та начальнику СБУ в Харківській області Андрію Носачу листа з вимогою звільнити чиновницю. Причиною цього стали старі пости в соцмережах, де жінка висловлювала підтримку Путіну і раділа анексії Криму. Сама Терещенко розповіла, що “ніколи не виступала проти України”. Тоді її все ж звільнили, а в березні 2020 року тодішній голова ХОДА Олексій Кучер призначив харків’янку на пост керівника управління культури і туризму.

Коментарі