Дівчина, що розклеювала проросійські листівки та співала гімн країни-терориста перебуває під слідством, — Болвінов (Фото, Відео)

14-річна авторка відео вже була допитана щодо своїх дій. Був проведений обшук в її місці проживання, під час якого були вилучені докази.

Під час обшуку у квартирі 14-річної школярки слідчі знайшли російські прапори, лозунги на підтримку царя і царської росії, а також радянську символіку, повідомив Сергій Болвінов, начальник Слідчого управління поліції Харківщини. За його словами, дівчина власноруч створила ці малюнки.

“Дівчина вже достатньо доросла, щоби розуміти, що саме вона зробила. І хоч за законом ми не можемо притягти її до кримінальної відповідальності, мати переконаний обов’язково буде покарана.”, — написав Болвінов.

Щодо молодої пропагандистки будуть застосовані виховні заходи згідно з вимогами Кримінального кодексу України.

Через вік дівчини нести відповідальність за невиконання обов’язків щодо виховання дитини буде її мати.

Матір дівчини була допитана вчора. Вона стверджує, що її донька раніше висловлювала лише позицію “за мир”. Вона стверджує, що не підозрювала про антиукраїнські настрої дитини та побачила відео, яке зняла її донька, тільки після того, як класний керівник про це повідомив.

Розклеювала проросійські листівки: у Харкові поліція затримала неповнолітню фанатку “руського міра” (Фото, Відео)

Подругу дівчини, яка з’являлася у відео, також знайшли. Батьків обох дівчат було допитано, вони також нестимуть відповідальність за невиконання своїх обов’язків.

“Тримаємо на контролі кожен неадекватний виступ на підтримку держави-агресора. Такі дії – під пильною увагою всіх правоохоронних органів. Малолітня співачка вже визнала свою провину та заявила, що шкодує. Однак, мабуть, велика кількість спожитої російської пропаганди затьмарила молодий мозок.
Вкотре звертаюсь до батьків. В цей не простий час приділяйте більше уваги своїм дітям та не допускайте проступків, за які буде відповідальність на все життя”, — пише на сторінці у Facebook начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов.

Коментарі