Дівчина, яку СБУ затримала за коригування обстрілів Харкова, вийшла із СІЗО під заставу

Обвинувачена Дар’я Кригіна вийшла із СІЗО під заставу 23 грудня, на наступний день після прийняття Дзержинським райсудом міста відповідного рішення. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

За його словами, прокурор вже подав апеляцію щодо того, аби Кригіній обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, що ухвалою Дзержинського райсуду міста Харкова від 22 грудня обвинуваченій змінено запобіжний захід на тримання під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 496,2 тис. грн.

У квітні 2022 року СБУ затримала Дар’ю Кригіну за підозрою у співпраці зі спецслужбами РФ. Повідомлялося, що 29-річна українка родом з Луганської області за завданням куратора встановлювала координати розташування військової та критичної інфраструктури міста, а також місця дислокації сил і підрозділів ЗСУ та Нацгвардії України. Дівчина передала координати і допомогла армії РФ скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торговельних об’єктах та житлових кварталах у центрі міста. Внаслідок вказаних ракетних обстрілів були загиблі та поранені харків’яни.

Дівчину звинувачують у несанкціонованому розповсюдженні інформації про розміщення військових формувань, здійсненому в умовах воєнного стану, що спричинило тяжкі наслідки. Їй загрожує від 8 до 12 років ув’язнення. Під час обшуку у Кригіної знайшли 134,05 тис. євро, 216,85 тис. дол. та 730,65 тис. рублів. У дівчини є квартира в харківській новобудові.

Відомо, що Дар’я Кригіна закінчила Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого. Їїї однокурсником був колишній заступник голови Харківської облради Богдан Мальований, у якого знайшли російський паспорт. Кригіна активно їздила на окуповану територію, була в Ялті, також їздила до Москви.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі