Добровільно допомагали окупантам: в Ізюмі затримали екс-поліцейську та співробітницю податкової служби (Фото)

Про це 15 вересня повідомили у прес-службі прокуратури Харківської області.

У звільненому від російських загарбників Ізюмі правоохоронці затримали двох жінок, які добровільно співпрацювали з окупантами.

За даними слідства, колишня співробітниця поліції вступила до лав так званої “Народної міліції”. Жінка вказала військовослужбовцям РФ на місцезнаходження Ізюмської окружної прокуратури Харківської області та інших адміністративних будівель у місті. У липні їй заочно повідомили про підозру.

Крім цього, колишня співробітниця податкової служби також активно співпрацювала із представниками РФ. Жінка обійняла посаду в псевдоадміністрації та виконувала обов’язки щодо підбору кадрів та оформлення місцевих жителів як працівників комунальних та інших служб. Фігурантка виявляла патріотично налаштованих громадян України, які перебували на тимчасово окупованій території області. Їй також повідомили про підозру.

За даними фактами слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 111 (“державна зрада”) КК України.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі