Допомагав оформляти соцвиплати за “відкати”: в Харкові судитимуть поліціянта

Слідчі ДБР направили в суд обвинувальний акт проти співробітника поліції. Йому інкримінують отримання неправомірної вигоди від колег. Про це повідомили в територіальному управлінні Державного бюро розслідувань у Полтаві.

У Харкові поліцейський “дахував” прокат дитячих атракціонів

За даними слідства, фігурант пропонував іншим поліцейським допомогу в оформленні соціальних виплат. Чоловік також обіцяв посприяти швидкому проходженню медкомісії для отримання інвалідності. За свої послуги правоохоронець просив 10-20% від нарахованої суми.

У листопаді 2020 року правоохоронця затримали після отримання десяти тисяч гривень. Як з’ясували слідчі, в інший раз він отримав 20 тисяч у національній валюті. Зараз силовика звинувачують за статтею 368 КК України (“одержання неправомірної вигоди”). У разі, якщо його вина буде доведена, поліцейському загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною обіймати певні посади на три роки.

У Харкові затримали поліцейського, який вимагав мзду з підприємця

Нагадаємо, раніше в Харкові чоловік представлявся поліцейським і вимагав гроші у ВПЛ. Силовики отримали оперативну інформацію про те, що в районі Південного вокзалу невідомий вимагає гроші у переселенців з Донбасу, натомість обіцяючи не привертати їх до адміністративної відповідальності. Співробітники Департаменту внутрішньої безпеки затримали фігуранта на гарячому. В ході обшуку у 38-річного чоловіка знайшли посвідчення колишнього інспектора патрульної служби міліції. Кримінально провадження відкрито за статтями “грабіж”, “шахрайство”, і “привласнення владних повноважень”.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі