Допомагав окупантам і поширював фейки: у Закарпатській області агенту ФСБ ухвалили вирок (Фото)

Про це 19 липня повідомили у Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, чоловік за завданням ФСБ РФ збирав та передавав представникам країни-агресора інформацію про суспільно-політичні та економічні процеси в Україні.

На початку повномасштабного вторгнення РФ фігурант погодився підготувати низку фейкових публікацій у ЗМІ. Вони тиражувалися заклики до вигнання націоналістичних угруповань заради порятунку великих міст. Крім цього, у публікаціях містилася критика на адресу тих, хто рятується від війни та евакуює свої сім’ї до інших регіонів України. Чоловік також мав поширювати думку про те, що нібито деструктивні дії української влади призводять до мародерства та загибелі військових.

За свою роботу засуджений регулярно отримував матеріальну винагороду, яка надходила на банківські рахунки його співмешканки.

Суд визнав чоловіка винним за статтею 109 (“дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади”) КК України і засудив до семи років позбавлення волі. Співмешканку агента також було засуджено за допомогу у захопленні державної влади.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі