Допомагав окупантам шукати українських активістів: мешканцю Херсонської області повідомили про підозру (фото)

Правоохоронці викрили мешканця Бериславського району Херсонської області, підозрюваного у пособництві російським окупантам. Про це 6 жовтня повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, у березні загарбники оголосили фігуранта так званим “головою села”. Зайнявши незаконну посаду, чоловік допомагав представникам країни-агресора проводити агітаційні заходи та зустрічі з місцевими мешканцями. Крім того, “голова” налагодив поширення серед населення пропагандистської газети окупантів, сприяв російським військам у пошуці проукраїнських громадських активістів, а також представників бізнесу з метою їхнього пограбування.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Фігуранту заочно повідомили про підозру за статтею 111-2 (посібництво раїні агресору”) КК України.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі