Допомагав вивозити українське зерно до РФ: депутату з Харківської області повідомили про підозру (Фото)

Правоохоронці на Харківщині викрили помічника російських окупантів. Про це 4 листопада повідомили у регіональній прес-службі прокуратури.

За даними слідства, депутат Курилівської сільської ради Куп’янського району, будучи власником сільгосппідприємства, під час окупації добровільно передавав російським загарбникам пальне, м’ясо худоби та автомобілі ферми.

Правоохоронці встановили, що депутат-підприємець брав участь у всіх нарадах окупаційної адміністрації. Після однієї із зустрічей із представниками росії він наказав своїм підлеглим зібрати наявну на підприємстві пшеницю і передати її російським загарбникам. Зерно привозили на один із складів, а потім на автомобілях із російськими номерами у супроводі армії країни-агресора вивозили до росії.

Окрім цього, фігурант встиг встановити дружні стосунки з представниками “військово-громадської адміністрації Харківської області” Чоловік отримував від них дизельне паливо для заправки сільськогосподарської техніки, яка використовувалася під час сівби та збирання врожаю. Пізніше депутат перереєстрував своє підприємство згідно із законодавством рф для сплати податків до російського бюджету.

Правоохоронці затримали помічника рашистів. Йому повідомили про підозру за статтею 111-2 КК України. Наразі чоловік перебуває під вартою без права внесення застави.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі