ДТП на проспекті Науки: водія залишили в СІЗО, але збільшили заставу

У Харківському апеляційному суді оскаржили рішення про запобіжний захід для 34-річного водія позашляховика, який збив двох школярів на проспекті Науки.

Раніше суддя Київського районного суду Харкова Наталія Бородіна відправила підозрюваного в СІЗО та призначила заставу в розмірі 340,5 тисяч гривень. Обвинувачі були не згодні з такою сумою та просили встановити можливий максимум – 10 мільйонів гривень. Серед аргументів, які наводив прокурор під час засідання, – керування авто під дією метадону. Крім того, нещодавно водій порушував ПДР, що призвело до аварії, та вкрав фотоапарат, за що отримав умовний термін. У прокуратурі вважають, що Дмитро Лисенко може переховуватися від слідства, тому просили залишити його в слідчому ізоляторі.

Адвокат водія наполягала, що сума застави завідомо непомірна для її клієнта та просила знизити її.

Колегія суддів апеляційного суду під головуванням Сергія Шабельникова вислухала доводи обвинувачів і аргументи захисту та вирішила залишити його в СІЗО. Однак суму застави збільшили до 3 мільйонів і 178 тисяч гривень.

Задивився в телефон та був судимий: у прокуратурі розповіли про водія, який збив підлітків

Нагадаємо, 11 листопада на проспекті Науки білий Toyota Land Cruiser збив пішоходів, які переходили проїжджу частину на зелений сигнал світлофора. В результаті ДТП в лікарні опинилися двоє 13-річних школярів. Пізніше експертиза показала, що Дмитро Лисенко перебував під дією метадону, коли керував авто. Підлітки з травмами досі перебувають у лікарні.

Коментарі