Дві мешканки Києва викрито в поширенні фейків про війну в Україні (Фото)

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора викрито та повідомлено про підозру двом мешканкам Києва за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Згідно з даними слідства, з квітня 2023 року підозрювані почали співпрацю з представниками держави-агресора. Вони виконували завдання свого куратора, який є головним редактором пропагандистського видання “Вся Тверь”. Підозрювані керували Телеграм-каналами, де публікували матеріали з проросійським спрямуванням.

Основною метою було поширення фейкової інформації про війну в Україні. Вони активно поширювали неправдиві історії, спрямовані на дискредитацію та підрив авторитету української влади, Збройних Сил України та інших військових структур. Ця діяльність також підтримувала російську збройну агресію.

Прокуратура вимагатиме жорсткіший вирок для колаборантки, яка була “старостою” окупованого села на Харківщині

Матеріали, які розміщували підозрювані, проходили підтвердження куратора. За адміністрування вказаних Телеграм-каналів, підозрювані отримували фінансову винагороду від координаторів, які знаходяться у рф.

Внаслідок обшуків було вилучено мобільні телефони, що підтверджують злочинну діяльність підозрюваних. Зараз їм обрано запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснює Головне управління Служби безпеки України.

Коментарі