Двоє чоловіків під виглядом комунальників відбирали гроші у харківських пенсіонерів

Вчора вдень харківським патрульним надійшов виклик про підозрілих осіб. Заявник повідомив, що двоє чоловіків, видаючи себе за працівників комунальних служб, заходять у квартири до літніх людей та перевіряють газове обладнання. За нібито виявлені порушення “контролери” вимагали у довірливих пенсіонерів гроші. Про це повідомили в пресслужбі Управління патрульної поліції.

У Харкові шахраї намагалися привласнити квартиру вбитої вчительки

Майже одночасно до правоохоронців звернулися ще кілька людей з такими ж заявами. Потерпілі описали прикмети чоловіків та автомобіль ВАЗ, на якому вони пересувалися.

При відпрацюванні виклику патрульні виявили автомобіль, що підпав під опис, та двох громадян в районі Холодної Гори. Підозрюваних затримали та передали слідчо-оперативній групі поліції.

У Харкові члени банди представлялися співробітниками банку та крали гроші з рахунків

Нагадаємо, раніше в Харкові та Києві викрили два колл-центри, які виманювали гроші у громадян США. За даними слідства, учасники угруповання створили фейкові “торгові платформи”, де всі бажаючі могли придбати ті чи інші активи. При цьому імітувалося отримання прибутку в сотні разів. Потім співробітники колл-центрів дзвонили інвесторам та пропонували внести комісію – 15% від прибутку. У колл-центрах працювали понад 40 осіб, всі вони володіли іноземними мовами. Після перерахування грошей зловмисники блокували акаунти жертв.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі