Двоє харків’ян підірвали авто бізнесмена на трасі: поліція встановила виконавців замовного убивства

Поліцейські Головного слідчого управління Нацполіції та Департаменту карного розшуку викрили організовану злочинну групу, яка три роки тому в Київській області намагалася вчинити замовне вбивство колишнього співвласника Харківської фармацевтичної корпорації. Виконавцями цього злочину були двоє мешканців Харкова. Про це повідомили в управлііні комунікації Нацполіції.

Слідство встановило, що замовлення на вбивство за грошову винагороду зловмисники отримали у травні 2019 року. Понад пів року члени організованої групи ретельно готувалися до злочину: вели спостереження за офісом та місцем проживання бізнесмена, вивчали спосіб його життя, маршрути руху тощо.

Вимагали у директора агрофірми $700 тисяч: членам злочинного угруповання з Харкова повідомили про підозру — поліція (Фото)

На початку листопада 2019 року до броньованого автомобіля Mercedes-Benz S600 бізнесмена, який зупинився на світлофорі в районі населеного пункту Чайки Брест-Литовського шосе в Київській області, впритул під’їхав мотоцикліст та поклав на дах машини вибухівку. За кілька секунд вибухівка здетонувала, внаслідок чого бізнесмен та його водій отримали численні ушкодження, а поліцейський, який за договором здійснював охорону, загинув.

Слідчі спільно з оперативниками карного розшуку впродовж трьох років провели значну кількість слідчих і розшукових дій, санкціонованих обшуків, за результатами яких отримали вагомі докази причетності до вчинення цих особливо тяжких злочинів двох харків’ян. Один із підозрюваних після скоєного втік до російської федерації та прийняв її громадянство. Іншого співучасника виконання вбивства на замовлення взяли під варту.

Обом фігурантам оголосили підозри у вчиненні умисного вбивства і замаху на умисне вбивство двох або більше осіб, способом, небезпечним для життя багатьох осіб на замовлення групою осіб.. Також фігурантам інкримінують незаконне поводження з вибуховими речовинами і умисне знищення або пошкодження майна. Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’знення з конфіскацією майна. Підозрюваного, який є громадянином рф, розшукують.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі