Ексголова ХОДА Кучер не зміг пояснити НАПКА, звідки у нього біткоїни на 13 мільйонів

Результати перевірки будуть направлені в компетентні правоохоронні органи. Про це повідомляє пресслужба Нацагентства з питань запобігання корупції.

Ексголова Харківської ОДА Олексій Кучер потрапив у список з 13 держслужбовців, яких підозрюють в недостовірному декларуванні. Зокрема, чинний голова Регуляторної служби не зміг документально підтвердити покупку 77 біткоїнів. Більш того: на думку аудиторів, у чиновника не було коштів на придбання криптовалюти, адже в період з 2001 до 2018 року офіціально заробив лише 131 тисячу гривень. Згідно з висновками НАПКА, зазначені в декларації суми відрізняються від реальних на 13 мільйонів гривень.

“Губернатор мене не почув”: ексрадниця Кучера з медицини пояснила, чому пішла з ХОДА (Відео)

У список можливих порушників потрапили й двоє ексзаступників Кучера з ХОДА. Так, у Руслана Тіхонченка ревізори знайшли невідповідності на два мільйони гривень, а у Тараса Пастуха – на 1,2 мільйона.

Нагадаємо, біткоїни Кучер задекларував ще під час перебування кандидатом на пост голови Харківської ОДА. Тоді він оцінив криптовалюту у $300 тисяч, однак після того, як біткоїни перевищив позначку у $50 тисяч, вартість такого активу виросла приблизно у 110 мільйонів гривень. За актуальним курсом 77 “монет” коштують майже 80 мільйонів. Для порівняння, за рік на посаді керівника області Кучер заробив 518 тисяч гривень.

Коментарі