Екскурсія Закарпаттям та засмага на пляжі: скільки харків’янам обійдуться новорічні канікули

Харківські туроператори навперебій пропонують варіанти для святкового відпочинку. В агентствах кажуть: при ранньому бронюванні можна заощадити. Newroom зібрав найцікавіші, на наш погляд, пропозиції для харків’ян.

Гастрономічна Одеса

Хотіли зустріти Новий рік біля моря, але поки немає можливості поїхати за кордон? В такому випадку вам пора збиратися в Одесу. Тим більше, що гастрономічний та екскурсійний тур покаже вам “Перлину біля моря” з незвичайної сторони.

048_ua2.jpg
Фото: travel.rbc.ua

Програма п’ятиденного туру (29 грудня – 3 січня) включає автобусно-пішохідну прогулянку по новорічному місту, екскурсію по унікальним місцевим двориках, а також зустріч головного свята року і кулінарний тур “Смачна Одеса”. За додаткову плату (250 гривень) можна відвідати катакомби і присвячений їм музей.

1472387363_ekskursiya-katakomby-odessa-1.jpg
Одеські катакомби. Фото: vzatoku.com

Харків’ян розмістять у тризірковому готелі “Orange”. До 1 грудня діє послуга раннього бронювання, за якою вартість туру без проїзду залізницею становить 4050 гривень з людини. Замовити його можна тут.

Де покататися верхи на коні в Харкові: ТОП-5 кінних клубів

Майфайний тур. Новий рік в Закарпатті

Хороша можливість для тих, хто не хоче залишати межі країни, але вже втомився від одноманітності рідного міста. Програма передбачає п’яти- та шестиденні тури (з 29 грудня по 4-5 січня) з відвідуванням замків, термальних джерел та інших родзинок Закарпаття.

zamok-palanok-v-mukachveo.jpg
Замок Паланок у Мукачеві. Фото: www.ukraine-is.com

Екскурсанти зможуть побачити історичний центр Мукачева та Ужгорода, містечко Берегово, де проживають переважно угорці, а також замок Паланок та Невицький замок XIV століття. Програма також включає платне відвідування комплексу “Термальні води Косино”, де всі бажаючі зможуть скупатися в семи різних басейнах.

У Харкові закінчують реконструкцію найбільшого ТРЦ на Салтівці (Фото)

За додаткову плату харків’янам пропонують побувати в Західному центрі радіотехнічного спостереження (300 гривень з людини), продегустувати закарпатські вина в “Старому підвалі” (180 гривень) і з’їздити на гірське озеро “Синевір”, яке вважається одним з найкрасивіших в Україні (600 гривень).

1934192-1657822584490182-1744555428210681675-n.jpg
Озеро Синевір взимку. Фото: tamtour.com.ua

Туристів розміщуватимуть у чотиризірковому готелі в Мукачеві. Станом на 25 листопада, вартість подорожі для однієї людини становить від 5200 гривень (без проїзду залізницею). Записатися на тур можна за посиланням.

Парки, міст і оглядовий майданчик: що відкрили в Харкові у 2021 році

Карпатський вояж

Інший Харківський туроператор пропонує шестиденні Тури в Карпати з відвідуванням Буковеля, Яремче, Ворохти та інших Українських Карпат. Маршрут включає поїздку на Інтерсіті з Харкова до Києва, а потім переїзд зі столиці в Івано-Франківськ.

w2.jpg
Фото: karpatah.otdihnavse100.com.ua

Програма святкового туру передбачає екскурсію до Скель Довбуша та навчання грі на трембіті, відвідування одного з найбільших сувенірних ринків Карпат та катання на лижах/санках/сноубордах у Буковелі. Культурна частина відпочинку включає відвідування музею “У трембітаря” та приватного сховища гуцульських артефактів “Галерія”. Мандрівники також отримають можливість продегустувати різні види місцевого сиру, пива і наливок.

3ff9b-clip-103kb.jpg
Фото: Музей галЄрія традицій та обрядів

Туристів селитимуть в готельному комплексі “Маливо” в Яремче. Вартість туру при покупці до 30 листопада становить від 8090 гривень, потім дорожчає ще на 400 гривень. В ціну включені проїзд на поїзді, проживання, сніданки та вечері, а також переміщення по курортам. Замовити тур можна тут.

У Харкові розмалювали зупинку і встановили парасольку (Фото)

Тур до Стамбулу

Як писав відомий турецький письменник Орхан Памук, “не така вже погана штука життя, зрештою завжди можна прогулятися по Босфору”. Саме такий варіант пропонує харків’янам мережа туристичних агентств. Відправитися в Стамбул можна 28 грудня, а повернутися до Харкова – 2 січня.

138885614499035688.jpg
Прогулянка Босфором Фото: Кидспассаж

Для відвідування Туреччини зараз необхідно мати один з чотирьох документів: сертифікат про вакцинацію (отриманий не раніше, ніж за 14 днів до візиту), довідку про те, що людина перехворіла COVID-19 протягом шести останніх місяців, негативний ПЛР-тест (не більше ніж за 72 години до поїздки) або ж експрес-тест (дійсний 48 годин). Діти до 12 років від цієї вимоги звільнені.

dsc_1278.jpg
Фото: Путевые заметки

Вартість туру становить від 8800 гривень з людини. Вона включає переліт в обох напрямках, груповий трансфер, п’ять ночей і харчування в тризірковому готелі, а також медичну страховку. Екскурсійна програма не передбачена. Уточнити деталі, а також замовити подорож можна тут.

ТОП-5 місць для осінньої риболовлі в Харківській області

SPA-подорож до Угорщини

Шестиденний тур дозволяє не просто зустріти Новий рік за кордоном, а й встигнути побувати в багатьох цікавих куточках Угорщини. Подорож триватиме з 29 грудня по 5 січня.

debrecen-centr-goroda.png
Фото: tripandme.ru

Туристи зможуть побувати в купальнях Дебрецена і найбільшому в країні реформатському соборі, а також відзначити свято на площі Лайоша Кошута. За додаткову плату доступні екскурсія в Егер з древнім замком і музеєм марципанів (80 євро), відвідування термальних купалень в Егерсалоці (12 євро), а також поїздка в Будапешт (90 євро+вхідні квитки на різні об’єкти).

e9a8306fe62910b7ec8041dade4af102.jpg
Криті купальні в Егерсалоці. Фото: forum.awd.ru

Самостійна вартість туру становить від 311 євро (близько 9500 в гривневому еквіваленті) – за умови покупки до 5 листопада і розміщення в номері на 3-4 людини. Особистий номер обійдеться на 100 євро дорожче, подорож дітей до п’яти років (без окремого місця) обійдеться в 179 євро. Замовити поїздку можна тут.

Фотограф з Німеччини сфотографував Харківську підземку і продає знімки за 260 євро

Новий рік в Єгипті

Ще одне Харківське турагентство пропонує зустріти Новий рік на березі Червоного моря. Для цього необхідно придбати тур на шість ночей (з 27 грудня) в Шарм-ель-Шейх.

254882246_5065904483437410_1283883798059842171_n.jpg
Фото: Тур Харьков

Програма передбачає пляжний, а не екскурсійний відпочинок. Якщо вам набридне купатися і грітися під сонцем, можна побувати в місцевому дельфінарії, сходити на старий ринок або відвідати мечеть і коптську церкву.

1-12.jpg
Коптська церква у Шарм-ель-Шейху. Фото: kuku.travel

Вартість шестиденного туру на одну людину складе від 16 600 гривень. Ще 2000 гривень обійдеться Новорічна вечеря. Туристів розмістять в чотиризірковому Queen Sharm Resort View & Beach. Сімейний відпочинок у двомісному номері обійдеться трохи дешевше (28 800 на двох). Замовити тур можна за посиланням.

Айтівці, менеджери та стример: найбільш високооплачувані вакансії в Харкові

Від пляжів до старовинного замку Лімассола

Що робити, якщо хочеться зустріти Новий рік в теплих краях, а Туреччина і Єгипет вже приїлися? Хорошим варіантом стане подорож на Кіпр. Тим більше, що острів відкритий для громадян України, у яких є сертифікат про вакцинацію або ПЛР-тест (зроблений не більше ніж за 72 години до поїздки).

limassol_kolossi.jpg
Фото: www.discovercyprus.ru

Як і у випадку з Шарм-ель-Шейхом, тур на Кіпр не передбачає екскурсійної програми. Хоча в Лімасолі і його околицях є, що подивитися: античне місто Куріон, місцевий замок і набережна з яхт-клубом. Весело провести час можна як на пляжах, так і в аквапарку Fasouri Watermania. Ну і, звичайно, автолюбителі не зможуть пройти повз Музей історичних і класичних машин.

213359920_1935149749966587_6843187432913765716_n.jpg
Фото: Cyprus Historic & Classic Motor Museum

Туристів розмістять в чотиризірковому Ajax Hotel. Вартість відпочинку складе 25 000 гривень. У неї включені авіапереліт, проживання, харчування та медична страховка. Замовити тур можна тут. Безумовно, цю суму складно назвати бюджетною, проте ми хотіли показати вам різноманітність варіантів за межами України, Туреччини та Єгипту. До того ж Кіпр вважається одним з визнаних центрів туризму.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі