Ексзаступнику мера Куп’янська, який співпрацював з росіянами, оголосили підозру

Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков заочно повідомив про підозру в державній зраді та колабораційний діяльності Андрію Козубу, який на момент повномасштабного вторгнення РФ працював заступником Куп’янського міського голови. Про це стало відомо з сайту Офісу генпрокурора України.

Як інформував Харківський антикорупційний центр, у 2022 році росіяни призначили Козуба “керівником штабу з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до опалювального періоду” на тимчасово окупованих територіях Харківської області. Представляв тоді Козуба іншим колаборантам так званий “заступник тимчасової цивільної адміністрації Харківської області” Володимир Демченко, відомий із 2014 року сепаратист із Харкова.

Козубу поставили завдання розробити план заходів щодо підготовки господарського комплексу та об’єктів інфраструктури до функціонування в осінньо-зимовий період.

Козуб ібув заступником Куп’янського міського голови з 2016 року: спочатку у Олега Войтюка, потім у Геннадія Мацегори. Також Козуб був членом виконкому Куп’янської міськради та депутатом Куп’янської райради (балотувався від “ОПЗЖ”).

У тексті підозри зазначено, що Козуб в окупації, виконуючи завдання “адміністрації” держави-агресора, керував комунальними підприємствами у Куп’янську. Він був виконуючим обов’язки помічника заступника голови з питань інфраструктури так званої “ВГА Купянского района”.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі