“Гена залишив яскравий слід в історії міста”: Оксана Гайсинська розповіла про улюблений день Кернеса

Колишня цивільна дружина екс-мера Геннадія Кернеса Оксана Гайсинська побувала на відкритті меморіальної таблички градоначальнику і написала слова подяки.

“Вдячна долі, що вона мені подарувала роки дружби з цим неординарним, талановитим, сміливим і ні на кого не схожим чоловіком. Він умів і любити, і дружити і бачити! Але Харків – це його головна любов і пристрасть! Гена залишив яскравий слід в історії міста і долях багатьох харків’ян. Сьогодні його найулюбленіше свято “, – написала Гайсинська на своїй сторінці в Instagram.

photo16297230131_0.jpeg

На відкритті меморіальної таблички, яку встановили на будівлі Харківської міської ради на площі Конституції, 7, Гайсинська була в супроводі сина Родіона і його дружини Анни.

Гайсинська стала власницею особняка біля Джеркального струменя

Нагадаємо, востаннє мера Геннадія Кернеса бачили на публіці 23 серпня 2020 року. Він урочисто відкривав сухий фонтан на площі Свободи і реконструйовану будівлю БТІ. Після цього з пневмонією його шпиталізували до 17-ї міськї лікарні, а пізніше – доставили на лікування до клініки “Шаріте” в Берліні. У Кернеса діагностували коронавірус, який загострив давні травми, отримані під час замаху. Друзі та рідні запевняли, що мер йде на поправку. Кернес заочно виграв вибори, проте в грудні у нього відмовила нирка. 16 грудня мер помер в Німеччині. Тіло градоначальника спеціальним бортом доправили до Харкова і поховали за православною традицією.

Коментарі