Глава МЗС Німеччини відвідала Харків (Фото)

У вівторок, 10 січня, з неанонсованим візитом в Україну прибула міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Про це повідомляє глава МЗС України Дмитро Кулеба у Twitter.

Бербок стала першим членом кабінету міністрів Німеччини, відвідавши Східну Україну з початку повномасштабного російського вторгнення.

Глава німецького МЗС приїхала на запрошення українського колеги Дмитра Кулеби. За словами Бербок, вона хотіла мати уявлення про ситуацію в Харкові та поспілкуватися з жителями.

“У всіх куточках України, від Харкова до Херсона і Києва, люди повинні знати, що вони можуть розраховувати на нашу солідарність і підтримку. Це, в тому числі зимова допомога, яку ми надали. Генератори та трансформатори, пальне і ковдри тепер рятують життя на місці. І це включає в себе подальші поставки зброї, необхідної Україні для звільнення своїх співгромадян, які все ще страждають від російської окупації”, — заявила Бербок.

Харківським рятувальникам надали унікальний аварійно-рятувальний автомобіль (Відео)

За її словами, важливо, щоб Європа не втратила з уваги місце України в європейській родині. Українці щодня борються за право на незалежне життя. Вони бачать своє майбутнє в Європі, в ЄС, тому міністр теж хотіла поговорити про прогрес, досягнутий в процесі вступу.

“Як федеральний уряд ми хочемо зробити конкретні пропозиції Україні для досягнення прогресу в зміцненні верховенства права, незалежних інститутів і боротьбі з корупцією, а також в наближенні до стандартів ЄС”, — сказала глава МЗС ФРН.

Коментарі