Голові харківського суду призначили 5 років ув’язнення за хабарництво

Вищий антикорупційний суд визнав голову Харківського окружного адміністративного суду Ольгу Панченко винною в наданні неправомірної вигоди за ухвалення рішення іншим суддею та призначив покарання у вигляді 5 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посаду судді строком на 3 роки. Вирок набуває законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження.

Справа Товмасяна: матеріали щодо хабарів у Харківській облраді передали до суду

Яек повідомили у пресслужбі СБУ, фігурантка налагодила злочинний механізм одержання грошей за прийняття рішень на користь заявників. Встановлено, що у вересні 2020 року вона запропонувала хабар своїй підлеглій – судді, яка розглядала адміністративну справу представника комерційної структури. За 3 тисячі доларів керівниця вимагала прийняти необхідне для підприємця судове рішення щодо земельного спору.

Того ж року співробітники СБУ спільно з НАБУ і САП затримали очільницю суду на робочому місці під час передачі всієї суми хабаря. У травні 2021 року Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила суддю від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі