Голові Вовчанського райсуду, яка втекла до РФ, за держзраду загрожує довічне ув’язнення

Харківською обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо очільниці Вовчанського районного суду Ірини Уханьової за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Як повідомили у пресслужбі облпрокуратури, суддя добровільно пішла на співпрацю з російськими загарбниками, які окупували Вовчанськ. Завдяки її сприянню було утворено незаконний судовий орган — «Волчанский районный суд Харьковской области». Зрадниця обійняла у ньому посаду «председателя».

У Харкові за держзраду судитимуть колишнього поліцейського з Куп’янська

Суддя провела збори працівників суду, де агітувала працювати на окупантів. Зрадниця також додала, що вона буде проходити курси підвищення кваліфікації суддів безпосередньо на території РФ, а після повернення — особисто прийматиме іспит від кожного працівника на знання законодавства РФ.

Суддя повідомила, що для роботи у суді під її головуванням необхідний паспорт громадянина РФ та закликала підлеглих якнайшвидше його отримати. У приміщенні суду зрадниця навіть організувала пункт приймання документів для отримання російських паспортів.

На початку вересня вона склала штатний розпис та список працівників незаконного судового органу та надіслала всі документи двом псевдоочільникам — «главе ВГА Харьковской области» і «главе ВГА Волчанского района Харьковской области».

Після деокупації Вовчанська зрадниця разом з російськими військовими втекла на територію РФ. Обвинувачену судитимуть заочно у Чутівському районному суді Полтавської області. За державну зраду Уханьовій загрожує довічне позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі