Харків’янин організував незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон 

За даними слідства, 33-річний харків‘янин, який нелегально залишив територію України та наразі перебуває за кордоном, організував схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України з Республікою Молдовою поза пунктами пропуску. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

На кордоні з Румунією піймали чоловіків у гідрокостюмах

Спочатку з потенційними «клієнтами» спілкувалась 49-річна жінка, яка у подальшому передавала всю необхідну інформацію організатору. Він, у свою чергу, обговорював заходи безпеки і конспірації з втікачами. Ціна незаконного перетину кордону складала 5000 доларів, з яких 500 спочатку відправлялись на банківську карту організатору (іншу частину суми необхідно було передати довіреній особі після перетину кордону).

Далі військовозобов’язані приїжджали до Чернівецької області, де їх зустрічали спільники харків‘янина — 29-річний та 22-річний чоловіки. Обидва — мешканці цієї області, тому добре розумілись, як на місцевості уникнути контролю українських прикордонників. Крім того, 29-річний чоловік є державним службовцем ГУ Держпродспоживслужби в Чернівецькій області та здійснює діяльність на прикордонному пункті.

3 березня 2023 року під час нелегального переправлення ще одного військовозобов‘язаного правоохоронці затримали 29-річного та 22-річного ділків. Під час обшуку у держслужбовця виявлено та вилучено румунське водійське посвідчення та паспорт громадянина Румунії. Зазначимо, що відповідно до статті 4 Конституції України в Україні існує єдине громадянство. Легітимність вказаних документів встановлюється.

Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Організатору повідомлено про підозру заочно.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі