Харків’янин зламував банківські картки іноземців і завдав збитків на мільйон гривень — поліція (Відео)

Про це повідомили у прес-службі Національної поліції України.

Кіберполіція та співробітники ГУ НПУ у Харківській області викрили групу осіб у шахрайстві з використанням банківських терміналів. Організатором незаконної схеми став 20-річний харків’янин. Молодик залучив до схеми трьох спільників.

Фігуранти реєстрували ФОП та отримували POS-термінали. Використовуючи незаконні бази даних, спільники “прив’язували” до платіжних систем банківські картки іноземних громадян та за допомогою технології NFC проводили розрахунки у своїх POS-терміналах. За інформацією поліції, спільники завдали збитків банкам у розмірі понад мільйона гривень.

Слідчі відкрили кримінальне провадження. Під час обшуків у будинках фігурантів правоохоронці вилучили ноутбуки, мобільні телефони, банківські картки, печатки та POS-термінал, який використовувався у протиправній діяльності. Учасникам незаконної схеми повідомили про підозри за статтею 190 (шахрайство) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі